10 dingen die ALLE mannen moeten weten over zwangere vrouwen!


Ben je in verwachting? Dan is het een goed idee om je partner dit artikel te laten lezen. Als je zwanger bent verandert er nogal wat dingen die je nu misschien nog niet weet. Welke fase heeft eigen uitdagingen. Laat dit artikel maar eens lezen door je man, je vrouw, je broer, je zus, je vriend of vriendin.

De belangrijkste dingen die je moet onthouden als je als man in de buurt van een zwangere vrouw komt:

  1. Als je ze honger heeft geef haar eten

Iedereen weet dat eten erg belangrijk is voor zwangere vrouwen. Maar wat de mannen misschien niet weten is dat de timing ook belangrijk is! Als ze zegt dat ze honger heeft dan meent ze dat. Geef de zwangere vrouw dan meteen eten. Als ze zegt dat ze honger heeft, betekent dit niet dat ze zin heeft in het diner over een uur. Ze wil dan een snack voordat je naar het restaurant gaat. Verander jezelf in een pratende, lopende voedingsautomaat voor negen maanden en er is niks aan de hand. Echt hoor gewoon doen. Niet vragen maar doen. Waarschijnlijk knapt haar humeur er van op!

Zwangerschap

  1. Deel alles

Wat van jou is is ook van haar. En wat van haar is daar blijf je van af! Waarschijnlijk zijn jullie al een paar jaar samen en dus weet je alles van spullen delen. Je deelt immers je leven met elkaar! En dit geldt nog steeds. Wanneer jij haar eten eet, doet ze je iets aan. Misschien niet fysiek. Als ze iets van jouw eten eet, laat dat haar doen.

Zwangerschap

  1. Het gaat nu even om haar

Jij wordt vader, ja dus? Maar jij draagt de baby niet. Als toekomstige vader heb jij geen last van kwaaltjes (alleen last van een zeurende vriendin). Jij hebt geen opgezwollen voeten, jij hoeft niet te bevallen, jij wordt niet elke nacht wakker. Dat heb je gewoon niet. Een zwangerschap is niet altijd makkelijk.

  1. Zeg nooit maar dan ook echt nooit dat ze er ‘rond’ of ‘mega’ uitziet

Doe het nooit! Ook niet als je het al compliment bedoeld. Je zwangere vrouw zal dan denken dat je haar totale figuur bedoeld en niet alleen haar ronde babybuik. Geef je partner genoeg complimenten maar hou ze simpel. Voorbeeld: je ziet er mooi uit. Punt

  1. Overspoel haar niet met vragen en oordelen

‘Zou je nu wel dat stukje brie eten?’ ‘Dat is je tweede boterham met leverworst deze week’. Ze weet wat ze wel en niet mag. Jij hoeft haar geen extra schuldgevoel aan te praten. Verplaats je eens in haar schoenen. Als zij geen drankje mag, mag jij dat ook niet. Eet ook geen dingen die zij niet mag hebben.

Zwangerschap

  1. Nesteldrang

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van nesteldrang. Mannen vind dit vaak een onnodig woord. Jij wil toch ook dat de boel aan de kant is voordat de kleine komt. Kun gezellig samen poetsen opruimen. En oh ja, het wordt tijd dat die klusjes in het huis nu een afgemaakt worden.

  1. Zwangerschapsdementie

Zwangerschapsdementie hoort er zeker bij! Neem het je zwangere vrouw of vriendin niet kwalijk. Vergeetachtigheid ligt op de loer. Ze vergeet alles, denkt niet na maar leeft in het nu. Eigenlijk een fijne eigenschap tenzij jij als vriend of man verlangt dat ze alles op een rijtje heeft en niks vergeet. Een reminder op z’n tijd is een goede tip!

Zwangerschap

  1. Koop iets voor de baby

Cadeautjes uitpakken voor de toekomstige baby is een van de leukste dingen die een vrouw tijdens de zwangerschap kan doen. Alles wat schattig en klein is roept in deze periode moedergevoelens bij haar op.

    Zwangerschap9. Toon interesse in de baby

Als vriend of man kan het lastig zijn je een voorstelling te maken van wat er in de buik van je zwangere vriendin of vrouw gebeurt. Je partner is degene die jullie baby dag en nacht voelt bewegen. Vraag haar wat ze voelt en hoe het met de baby gaat.

  1. hormonen

Je zwangere partner kan de ene moment poeslief zijn en het volgende moment bloedchagrijnig. Het is allemaal de schuld van de hormonen die door haar lijf razen. Dat is geen excuus maar een feit en voor je partner misschien wel vervelender dan voor jou. Bijt wat vaker op je tong in plaats van dat je je laat verleiden tot ruzie. En bedenk; ze bedoelt het niet zo.

Zwangerschap