Babyshower

In Amerika is het een traditie om een babyshower te geven als je zwanger bent. tegenwoordig wordt het ook vaak gedaan in Nederland. Maar hoe werkt het nou precies en hoe krijg je alles geregeld zodat het echt een verrassing blijft.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestje wat helemaal in het teken staat van de zwangere vrouw, om haar te verwennen met allerlei lekkernij veel gezelligheid en leuke activiteiten. Door deze dag vergeet ze ook even al haar zorgen en heeft ze de tijd om even bij te kletsen met al haar vriendinnen.

De baby shower wordt meestal georganiseerd door een goede vriendin, het wordt niet door iemand uit de familie georganiseerd. Maar het maakt natuurlijk niet uit wie het regelt degene die de taak op zich wil nemen kan dat altijd doen. Volgens de etiquette worden er op een babyshower alleen vrouwen uitgenodigd, maar laat je hierdoor niet tegenhouden want tegenwoordig is het meer dan normaal als er ook een aantal mannen bij zijn.

Babyshower

Het organiseren van een babyshower.

Je moet gaan bedenken wie je vriendin allemaal zelf zou uitnodigen voor de babyshower, begin op tijd met het plannen van de babyshower want je moet natuurlijk alle telefoonnummers van iedereen zien te regelen. Op een babyshower nodig je meestal iedereen uit van schoonmoeders tot overgroot oma’s niemand die dit wilt missen natuurlijk. Het is ook wel handig als je afspreekt of je met meerdere mensen een cadeau geeft of ieder apart, en natuurlijk wat iedereen gaat geven zodat ze niet allemaal dubbele cadeautjes krijgt. Op de meeste babyshowers wordt er standaard wel een luiertaart gegeven, hier heeft de zwangere vrouw altijd wat aan. Klik hier voor de leukste luiertaarten.

Ook moet je een datum gaan prikken waarop de meeste mensen kunnen, Als je een whatsapp groep aanmaakt kun je er een aantal datums in zetten en dan kijken welke datum het beste uitkomt voor iedereen. Je kunt het beste de babyshower houden als ze 6 à 7 maanden zwanger is, zo voelt ze zich echt zwanger als de babyshower is. Het is natuurlijk ook wel handig als haar man er vanaf weet, zo kan hij checken of ze die datum beschikbaar is.

Verrassing of niet?

Dit is ook wel handig om aftespreken. Het leukst is natuurlijk als het een complete verrassing is voor de zwangere vrouw. Je kan de babyshower bij haar thuis houden en ervoor zorgen dat iemand een hapje met haar gaat eten en als ze dan terug komt dat ze dan verrast wordt. Ook is het leuk om de babyshower in een klein zaaltje is waar ze dan naar toe wordt gelokt. Want een babyshower kun je overal houden, in een restaurant of op een bootje maar het licht er ook aan wat het budget is.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je vriendin overal van op de hoogte wilt zijn en ze niet zo van verrassingen houdt. Dan kun je maar beter vragen wat haar het beste uitkomt en wie zie graag zou wil uitnodigen.

Verrassing

Spelletjes

Het is ook erg leuk om wat kleine spelletjes te spelen, er zijn namelijk zoveel leuke activiteiten die erg leuk zijn om toe te voegen aan de babyshower.

Babyvoeding raden!

Dit is een erg leuk spelletje. Je koopt een aantal verschillende potjes babyvoeding, er namelijk genoeg keuze. Doe een blinddoek om bij de aanstaande mama en proeven maar. Als ze het goed heeft krijgt ze een cadeautje, er zullen vast een aantal potjes tussen zitten die ze niet zo lekker zal vinden.

Babyvoeding

Dagboekje

Koop een dagboekje of een speciaal moederschap boekje zodat daar iedereen wat leuks in kan schrijven of natuurlijk wat handige tips want die gaat ze zeker wel kunnen gebruiken. Dit is ook erg leuk om later in terug te kijken samen met haar kindje.

Dagboek

Naam en datum voorspellen

Koop een kalendertje en iedereen vult in op welke datum het kindje geboren gaat worden en natuurlijk hoe ze denken dat het kindje gaat heten. Voor degene die het straks goed heeft kun je een leuk prijsje kopen.

Kalender

Baby foto’s raden

Vraag aan iedereen die is uitgenodigd om een babyfoto van vroeger mee te nemen, stop deze allemaal in een doos en schud hem een paar keer zodat alles goed geschud is. Haal daarna een foto eruit en laat de iedereen raden. Het is namelijk erg leuk om te zien hoe iedereen er vroeger uitzag als baby.

Babyfoto