Gender reveal party

De gender reveal party is net als de babyshower overgenomen vanuit amerika, daar zijn dit standaard tradities als je in verwachting bent van een kindje. Hier in Nederland doet nog lang niet iedereen mee aan deze tradities.

Wat is een gender reveal party?

Een gender reveal party is een feestje om op een unieke manier het geslacht van je kindje bekend te maken. Je nodigt meestal alleen maar mensen uit die dicht bij jullie staan zoals familie en erg goede vrienden, maar als jij graag ook je collega’s en buren uit wilt nodigen kan dat natuurlijk het is namelijk jullie feestje. De ouders organiseren zelf de gender reveal party. Ook al weten ze soms het geslacht zelf ook nog niet.

Gender reveal

Wanneer geef je de gender reveal party?

Het leukste is als de ouders zelf het geslacht ook nog niet weten en het voor iedereen een echte verrassing is. Meestal krijg je het geslacht te weten bij de 20 weken echo. Je kunt dan aan de verloskundige vragen om het geslacht op een briefje te schrijven. Als je niet kan wachten kun je ook bij de 15e week de echo laten doen, en dan de gender reveal party iets eerder houden.

Verschillende manier om het geslacht bekend te maken!

Een doos met ballonnen.

Stop een doos vol met helium ballonnen in de kleur van het geslacht. Versier de voorkant, en maak de doos goed dicht zodat de ballonnen er niet uit kunnen. Als het dan zover is maak de strik los en alle ballonnen zullen de lucht in vliegen. Ook zijn er andere leuke manieren om ballonnen te gebruiken. Je hebt namelijk ook grote zwarte ballonnen waar je roze of blauwe snippers in kunt doen, zodra je de ballon dan lek prikt vallen alle snippers eruit en is het geslacht bekend.

Gender reveal

Taart!

Zodra je verloskundige op een briefje heeft geschreven wat het geslacht is kun je gelijk doorrijden naar de bakker. Geef het briefje aan de bakker en vertel dat je van buiten een neutrale taart wilt en daarbinnen in roze of blauw. Als het dan zover is dan snijden jullie samen een puntje taart uit en dan zien jullie wat het geslacht van jullie kindje is.

Taart

Pijl en boog schieten

Vul een ballon met roze of blauwe verf, Hang de ballon aan een groot wit vel en probeer de ballon kapot te schieten met een pijl en boog of met een dartpijl. zodra de ballon kapot is zal heel het vel onder zitten met de verf.

Pijl en boog