Wat je moet weten bij een luiertaart?

Wat is een luiertaart?

Een luiertaart is een taart van.. luiers! Luiertaarten zijn bedoeld als een cadeau voor een babyshower of als kraamcadeau. De luiertaarten zijn er in verschillen soorten maten voor jongens of voor meisjes, maar natuurlijk ook als neutrale variant.

Het is een bruikbaar kraamcadeau maar zeker ook origineel! Luiers? Daar kunnen kersverse ouders en hun spruit nooit genoeg van hebben. Er gaan zo’n kleien 7000 luiers doorheen voordat het spruitje een peuter is geworden en zelf op het toilet kan plassen. Naast luiers bevatten onze luiertaarten ook altijd leuke spulletjes, zoals een knuffel, rompertjes, speentje, handdoekjes en sokjes.

Luiers

Welke luiers zijn het meest geschikt voor een luiertaart?

Stoffen luiers worden niet gebruikt voor het maken van een mooie luiertaart. Je kunt eigenlijk alle merken pampers gebruiken tot aan eigen merk van Etos. Misschien ben je ze ooit wel tegengekomen? Er zijn vaak acties met luiers. Als je een luiertaart wilt maken dan kun je een tijdje de folders en acties in de gaten houden met de maat.

Maat 2 zijn voor baby’s die net het levenslicht zien. Maat 3 is beter geschikt voor een luiertaart. Deze maat past goed als het kindje iets ouder is. De ouders kunnen de luiers dan even bewaren in de kast maar dat is niet erg natuurlijk.

Baby

Tips voor het maken van een mooie luiertaart.

  • Rol de luiers heel strak op met de mooie kant naar buiten. Het mooiste is om alle luiers met dezelfde kant naar buiten te gebruiken. Gebruik maken van een elastiekje houdt het rolletje bij elkaar. Je kunt ook een klein speldje gebruiken. Bijvoorbeeld een veiligheidsspeld. Dat houd de luier ook bij elkaar.

  • Als je van een stevig stuk karton een cirkel knipt heb je een goede ondergrond. Op de stevig ondergrond kun je de luiertaart gaan bouwen. Ook zou je gebruik kunnen maken van een taartvorm waar je alle luiers netjes in zet.

Luiertaart nijntje roze

  • Met touw of een grote elastiek bind je de luiers aan elkaar vast. Je begint met een grote cirkel en maakt deze steeds kleiner. Wil je niets meer van de touw of elastiek zien? Bind er dan een mooi lint omheen. Daar verstop je het touw of elastiek achter.

  • Nadat je de onderste gedeelte van de taart of hebt begin je aan de volgende. Deze maak je vast met satéprikkers. Je kunt dit zo vaak herhalen totdat jouw taart af is.

  • Je kunt de luier taart versieren met rompertjes, sokjes, bloemen, sterren, speentjes, knuffels, en nog veel meer.

  • Pak jouw creatie in cellofaan zodat er ook geen stof op de luiertaart komt.

Wil je de uitgebreide uitleg bekijken? Hoe je nou precies een luiertaart maakt? Klik hier

Luiertaart nijntje grijs