Zwangerschapsverlof

Je bent zwanger en de tijd komt eraan dat je met zwangerschapsverlof gaat, er komen natuurlijk een aantal dingen bij kijken. Zoals vanaf wanneer heb je zwangerschapsverlof en waar heb je recht op. Ook wil je natuurlijk iets leuks kopen voor je collega als ze met verlof gaat, daarom hebben we in dit artikel allerlei leuke spullen staan. en natuurlijk wat tips zodat je je niet gaat vervelen tijdens je verlof.

zwangerschapsverlof

Dit is waar veel vrouwen naar uit kijken als ze al een tijdje zwanger zijn. Het zwangerschapsverlof, ze hoeven dan niet meer te werken en kunnen zich met een gerust hart voor bereiden op de bevalling. Maar vanaf wanneer kun je met zwangerschapsverlof gaan? Als je zwanger bent heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof en bevallingsverlof, 42 dagen na je bevalling mag je pas weer aan het werk.

Je hebt dan ook 4 verschillende soorten verlof; zwangerschapsverlof; je hebt dan recht op 6 weken voor de datum dat je bent uitgerekend, maar je mag maximaal tot 4 weken doorwerken, bevallingsverlof; Als de baby eenmaal is geboren dan heb je nog recht op 10 weken verlof. Calamiteitenverlof; hier heeft je partner recht op als hij bij de bevalling wilt zijn. En als laatst heb je kraamverlof dan heeft je partner recht op twee doorbetaald verlof.

zwangerschapsverlof cadeautjes

Het is natuurlijk wel leuk om je collega een cadeautje te geven als ze een tijdje weg gaat, maar wat moet je haar geven? Hieronder vind je een aantal leuke cadeautjes om te geven!

leuke spulletjes voor in de babykamer.

De babykamer zal al wel een heel eind zijn als je collega met zwangerschapsverlof gaat, maar het is natuurlijk altijd leuk zijn als je wat extra decoratie geeft om het verder op te leuken. Geef bijvoorbeeld een nachtlampje, of leuke klerenhangertjes want ze heeft waarschijnlijk zoveel kleertjes dat ze er niet genoeg van kan hebben.

Babykamer

Zwangerschapspakket.

Stel zelf een leuke pakket samen met wat lekkere dingen zoals chocolade en een alcohol vrije wijn. Ook kun je er lekker douche spulletjes en maskertjes bij doen zodat ze zichzelf lekker kan verwennen.

Zwangerschapspakket

Vriendenboekje.

Het is erg leuk om je andere collega’s in een boekje te laten schrijven met een leuk verhaaltje over de zwangere collega. Of ze zetten er handige tips in als ze zelf ook al kinderen hebben. Dit is een leuke herinnering voor haar als ze hier later op terugkijkt.

Vriendenboekje

zwangerschapsverlof klachten

Natuurlijk gaat zwangerschapsverlof niet alleen maar over rozen. Er komen natuurlijk ook een aantal klachten bij kijken, je buik wordt alsmaar groter en groter, je raakt erg vermoeid als je ook maar een klein stukje hebt gewandeld lijkt het alsof je al 4 uur bezig bent. Het is niet erg om aan die vermoeidheid toe te geven. Een veel voorkomende klacht is last van je borsten ze worden natuurlijk groter en zwaarder, uiteindelijk wordt dit wel weer minder.

Ook zul je last krijgen van je onderrug, doordat je natuurlijk een stuk zwaarder bent geworden en je een tweede persoon overal mee naartoe neemt, je bent die niet gewend dus neem je een andere houding aan en hierdoor kun je rugklachten krijgen.

En natuurlijk niet te ontbreken zijn de stemmingswisselingen. Een zwangerschap is een achtbaan van emoties, het zal vaak voorkomen dat je ineens moet huilen terwijl je net nog hartstikke vrolijk bent. Geef maar gewoon altijd de hormonen de schuld 😉

tips om je tijd door te brengen als je met verlof bent.

  1. zoek je vriendinnen op! Hoe gezellig is het om samen even lekker op het terras te gaan zitten en bij te kletsen. Of je nodigt je vriendinnen gewoon bij jou thuis uit zo hoef je nergens naar toe en kun je ze weer weg sturen wanneer jij even moet rusten.
  2. vluchtkoffer inpakken; De vluchtkoffer moet wel klaar staan naarmate je dichter bij de uitgerekende datum komt, je kan er maar nooit vroeg genoeg aan beginnen zodat je zeker weet dat je niks vergeet.
  3. Series kijken; Nog nooit heb je zoveel vrije tijd gehad om te doen wat je wil, ben je toevallig begonnen aan een nieuwe serie en is je man de hele dag werken? Dan kun jij lekker de hele dag series kijken zonder gestoord te worden. En geniet er nog maar even van want over een paar weken is de rust natuurlijk weg.
  4. je huis opruimen daar heb je misschien niet altijd tijd voor aangezien je het druk hebt met je werk, nu heb je daar alle tijd voor.
  5. Het is ook leuk om alvast je geboortekaartjes te schrijven naar alle mensen die je een kaartje wilt sturen dat jullie kindje is geboren. Daar ben je namelijk wel even mee bezig.